woensdag 24 maart 2010

Modelsheet compleet, de zijkant klopt nog niet helemaal maar daar kijk ik later nog eens naar.

Dit is de achtergrond zonder lijnen. Ik vind dat het in principe beter werkt maar dan moet ik wel meer detail toevoegen.

De moeder in de nieuwe stijl ten voeten uit. Ik heb haar pas net gemaakt en ik ben er echt heel blij mee. Ik heb besloten de schaduw te laten zitten, omdat het anders veel te veel werk wordt om dat ook mee te animeren.

Nieuwe vormgeving voor de moeder. Hiervoor heb ik echt gekeken naar de vormgeving van jaren '50 prentenboeken. Ik ben er blij mee, ik vind het veel beter en duidelijker jaren '50 dan de oude vormgeving, maar jammergenoeg past het weer veel minder goed bij de achtergronden. Ik weet op dit punt niet zo goed wat ik zal doen, want het verhaal wil maar niet rondkomen. Ik heb nog maar een week en wil niet alles afraffelen.

donderdag 18 maart 2010

Het modelsheet van de moeder maar dan aangekleed, ik ben er nog niet helemaal tevreden mee. Door de lange rok lijken haar benen nu veel korter. Ik denk dat ik dat nog aan ga passen en de schaduwlaag staat nu op color, niet op multiply dus ik moet het sowieso nog een keer exporteren. Ik ben er ook weer veel te lang mee bezig geweest en heb ook van onder naar boven gewerkt met de kledinglagen terwijl het natuurlijk veel sneller zou gaan als het van boven naar onder zou zijn.

woensdag 17 maart 2010

Dit is het eerste modelsheet voor de moeder die ik tot nu toe gemaakt heb. Ik wilde een moeder maken die langwerpig van vorm is maar tegelijkertijd rond. Ik denk dat het haar en de neus er veel aan hebben geholpen om haar er uit te laten zien als een moeder, zeker qua leeftijd.
Het jongetje in buitenkleding. Ik weet niet helemaal zeker of ik het uiteindelijk ook in mijn film zal stoppen omdat ik nog wil kijken of het genoeg toevoegt aan het verhaal als het jongetje van buiten komt.
Het jongetje in bovenkleding. Ik heb gekozen voor bordeauxrood voor het t-shirt omdat het mooi contrasteerd met de lichblauwtinten en de minttinten van de achtergronden. Ik heb hem een tuinbroek aangedaan omdat ik vind dit het beste past bij een jongetje dat graag buiten speeld en vies wordt. Ook hier heb ik gekozen voor een paarzig donkerblauw zodat het goed afsteekt bij de achtergrond.

dinsdag 16 maart 2010


Dit is het eerste digitale modelsheet voor mijn vrije film. Ik heb al eerder een modelsheet gemaakt op papier in lijnen. Ik hoop het voor elkaar te krijgen mijn character er zo uit te laten zien als hierboven. Ik heb het getekend in TVPaint, dat is het programma waar ik het uiteindelijk ook in ga animeren. De figuren zijn helemaal opgebouwd uit kleurvlakken. De schaduw is donker mintgroen en staat op 30% en multiply. Een illustratie als deze kost me nu nog veel tijd, maar ik hoop een zekere handigheid op te bouwen.
Artwork voor mijn vrije film Dit is hoe de keuken er ongeveer uit zal zien als het jongetje een glas chocolademelk voor zichzelf inschenkt.

maandag 8 maart 2010

Nieuw artwork voor mijn vrije film

zondag 7 maart 2010

Deze heb ik gemaakt voor Junaid's blog (Monkey Brain Sunday) waar we elke twee weken een illustratie op posten met studenten van het HKU. Het thema van aankomende week is Ice Cream. Ik hoop dat de mijne er lekker uit ziet!

donderdag 4 maart 2010


Conceptart voor mijn nieuwe vrije film. Ik wil het grafisch, zwart-wit met blauw als steunkleur. Dit is hoe het ongeveer gaat worden. Ik ben er nog niet helemaal tevreden mee.